Trei avocaţi au rămas fără licenţă de activitate din motive de abateri disciplinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii Constantin Timofti, Silvian Ciornei şi Alexandru Mâţu au rămas fără dreptul de a-şi exercita profesia, ca urmare a unor decizii aprobate de Comisia pentru Etică şi Disciplină a Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova.

Ordinul a fost semnat vineri de Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim.

Potrivit unui comunicat de presă, Comisia pentru Etică şi Disciplină a constatat că aceşti avocaţi au comis mai multe abateri disciplinare, ceea ce a dus la prejudicierea imaginii avocaturii şi înfăptuirii justiţiei.
Avocaţii sancţionaţi urmează să restituie Consiliului Asociaţiei Avocaţilor licenţele şi legitimaţiile în termen de zece zile.

Şi avocatul Liubomir Dudulica a fost înaintat de către Comisie pentru a-i fi retrasă licenţa de activitate. Acesta, însă, a atacat decizia în instanţă.

Anterior, şase judecători au fost demişi de Consiliul Superior al Magistraturii, fie din bănuieli de lipsă de integritate, fie în baza cererilor de demisie depuse din proprie iniţiativă. Totodată, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a decis la prima şedinţă în noua componenţă suspendarea din funcţie a doi procurori, unul din Ocniţa şi altul din Floreşti, învinuiţi de comiterea actelor de corupţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite