Tiraspolul şi Chişinăul sunt gata să revină la masa de negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finalul vizitei în Republica Moldova,  reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE, ambasadorul Radojko Bogojević, şi-a exprimat speranţa că întrevederile în formatul „1+1” şi ale grupurilor de lucru vor începe cât mai curând, iar acest fapt va contribui la pregătirea terenului pentru următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2, transmite IPN

Miercuri, 11 februarie, într-o conferinţă de presă, Radojko Bogojević a declarat că a avut întrevederi cu oficiali de pe ambele maluri ale Nistrului. Părţile l-au asigurat că sunt gata să reînceapă  discuţiile în formatul „1+1”, odată cu învestirea noului guvern şi numirea negociatorului din partea Chişnăului. De asemenea, urmează să fie reluată activitatea grupurilor de lucru.

Ambasadorul a menţionat că ambele părţi au expus numeroase probleme care s-au acumulat, iar sarcina negociatorilor este de a identifica soluţii pentru ele. Partenerii externi sunt gata să-i susţină.

Negociatorii principali ai părţilor nu s-au întâlnit din data de 6 octombrie 2014, când procesul electoral a pus în regim de aşteptare implicarea Chişinăului la acest nivel, aşteptând un nou guvern.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite