Tinerii din Găgăuzia se văd doar în componenţa Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii cred că ieşirea Găgăuziei din RM ar periclita viitorul lor FOTO: Adevărul
Tinerii cred că ieşirea Găgăuziei din RM ar periclita viitorul lor FOTO: Adevărul

Consiliul Coordonator al Tinerilor din Găgăuzia se pronunţă împotriva desfăşurării  referendumului pentru ieşirea regiunii autonome din componenţa Republicii Moldova.

Consiliul se adresează politicienilor şi decanilor de vârstă din autonomie să nu permită să le fie periclitat viitorul prin ieşirea din componenţa statului suveran Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit unei declaraţii a consiliului, iniţiativa unor grupuri de persoane de a aduna semnături pentru desfăşurarea referendumului are ca scop înrăutăţirea relaţiilor dintre moldoveni şi găgăuzi. Tinerii condamnă deciziile negândite ale unor politicieni, care pentru un profit politic de moment încearcă să-i lipsească de viitor în cadrul unui stat suveran.

Tinerii susţin că moldovenii, găgăuzii, ruşii, ucraineii, bulgarii, evreii, românii şi alte naţionalităţi care locuiesc pe teritoriul Moldovei formează un popor pentru care acest stat este Patrie. Toleranţa şi respectul pentru alte culturi şi religii au fost mereu caracteristice poporului moldovenesc, spun tinerii, şi aceasta este, în opinia lor, cerinţa pentru ca Găgăuzia să se dezvolte în limitele unui stat paşnic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite