Ţîcu: Comportamentul Ambasadei ruse la Chişinău arată cam ce ne aşteaptă în următori ani, dacă Dodon va mai rămâne în fruntea Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Ticu

Candidatul PUN în alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, deputatul Octavian Ţîcu, a comentat atacurile Ambasadei ruse la Chişinău, dar şi cele ale Socialiştilor lui Igor Dodon, făcute la adresa diplomaţilor români din R. Moldova şi la adresa Armatei Române.

„Reacţia ambasadei Federaţiei Ruse la onorarea ostaşilor români de către reprezentanţa diplomatică a României în R.Moldova dovedeşte încă odată, dacă mai era nevoie, că acest stat nu şi-a depăşit statutul de ocupant”, a scris Octavian Ţîcu pe pagina sa de Facebook. 

Deputatul a menţionat că Rusia nu a comunicat „nimic despre miile de asasinate săvârşite de sovietici în Basarabia, nimic despre sutele de mii de deportaţi şi morţi în gulagurile sovieto-ruseşti, nimic despre foametea organizată, care a ucis alte sute de mii, nimic despre cum Stalin şi Hitler şi-au împarţit Europa ucigând împreună zeci de milioane de oameni”.

„După cum era de aşteptat, PSRM-ul lui Igor Dodon a sărit să se ralieze poziţiei ruseşti, condamnând şi jignind nefondat ambasadorul României în R.Moldova, uitând, asemeni ruşilor, de sprijinul necondiţionat acordat de România cetăţenilor noştri”, a afirmat Ţîcu.

În opinia lui, „comportamentul ambasadei ruseşti în Chişinău şi reacţia nesimţită a PSRM-ului arată cam ce ne aşteaptă în următori ani dacă Igor Dodon, agentul deconspirat al serviciilor secrete moscovite, va mai rămâne in fruntea Republicii Moldova”. 

„Ţinta Rusiei şi a matrioştilor sale din Republica Moldova nu va fi ”parcursul european”, ci identitatea ROMÂNEASCĂ a Basarabiei. Dacă noi, cei care simţim şi ne dorim revenirea în graniţele României nu ne vom mobiliza pentru al debarca pe Dodon vom ajunge să nu ne putem plânge nici morţi”, a mai spus Ţîcu.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, condus de facto de către Igor Dodon, a condamnat declaraţiile diplomaţilor români de la Chişinău, făcute cu prilejul Zilei Armatei Române la Cimitirul de Onoare al Eroilor Armatei Române din Mana, raionul Orhei. Socialiştii susţin că „eroizarea invadatorilor nazişti este categoric inacceptabilă”.

Reacţia Socialiştilor a venit la o zi după ce Ambasada Rusiei la Chişinău a adus acuzaţii la adresa Armatei Române, la fel în contextul afirmaţiilor făcute de diplomaţii români.

Într-un comunicat de presă, Socialiştii menţionează că este inacceptabil să fie eroizaţi „cei care, la 22 iunie 1941, împreună cu armatele lui Hitler şi Antonescu, au invadat teritoriul Uniunii Sovietice, care au participat la nenumărate crime pe teritoriul Moldovei, pe mâinile cărora este sângele a sute de mii de compatrioţi de toate naţionalităţile, ale căror fapte au fost condamnate de Tribunalul de la Nürnberg”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite