Tenismanul Maxim Dubarenco se vede la Olimpiada din Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la meciul cu Belarus din Cupa Davis au mai rămas mai puţin de două săptămâni şi membrii lotului naţional al Republicii Moldova îşi intensifică pregătirile, participând la antrenamente şi competiţii organizate de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).

Cel mai bun junior al anului trecut, Maxim Dubarenco a avut un început fascinant de an, acumulând 249 de puncte, care i-au permis să urce pe locul 1.099 în clasamentul tenismenilor profesionişti.

Principala sa performanţă a fost consemnată în turneul ITF din Eilat (Israel), la proba de dublu. Împreună cu austriacul Dominic Thiem, el a ajuns până în finală, unde a trecut de italienii Enrico Iannuzzi/Luca Vanni, scor 7-6 şi 7-6.

„Mai am nevoie de câteva victorii şi voi accede la «masa profesioniştilor», în topul celor mai tari o mie de jucători din lume. Iar până la finele anului, sper să reuşesc să ajung şi printre primii 500 de tenismeni", a spus Maxim Dubarenco, venit la Chişinău pentru a se pregăti de partida cu belaruşii.

Jucătorul nu are în vizor o participare la Jocurile Olimpice de la Londra, dar spune că peste patru ani i-ar plăcea să participe într-un turneu olimpic.

„Consider că, dacă Moldova obţine un wildcard olimpic, la Londra merită să ajungă Radu Albot. Eu sper să «prind» meciurile de la Jocurile-2016 din Brazilia", a menţionat Maxim. Dubarenco este de părere că meciul de Cupa Davis de la Minsk nu îi va aduce puncte ATP, în schimb se va duela cu adversari foarte puternici, precum Vladimir Ignatik şi Maks Mirnîi.

Dacă cel mai tânăr jucător din lotul tricolorilor se află la Chişinău, coechipierii săi participă în aceste zile la turnee în diferite colţuri ale lumii. Roman Borvanov este în Mexic, Radu Albot - la Kazan (Rusia), iar Andrei Gorban este în Turcia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite