Tarifele la apă urmează să fie majorate din cauza scumpirii energiei electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) urmează să decidă asupra scumpirii serviciilor de furnizare a apei potabile şi de canalizare din municipiul Chişinău, transmite trm.md.

Potrivit sursei citate, directorul tehnic al Apă-Canal Chişinău, Vitalie Midari, a declarat că majorarea tarifelor la apă este inevitabilă din cauza scumpirii energiei electrice.

„Energia electrică are o pondere de peste 20% din costul serviciilor de alimentare cu apă, de aceea, o scumpire esenţială a energiei electrice influenţează şi costurile întreprinderii noastre. Ultima dată tarifele au fost aprobate în 2009, nivelul de inflaţie a fost foarte mare, de aceea, nu noi vom stabili aceste tarife, cu cât vom majora, este instituţie specializată care va calcula costurile întreprinderii noastre şi va stabili, trebuie sau nu trebuie ajustate aceste tarife şi în ce măsură trebuie ajustate. Datorită noilor tarife, noi vom avea supracheltuieli de 14 milioane pe an, faţă de 140 pe care le-am avut până acum”, a explicat Vitalie Midari.

Directorul tehnic al Apă-Canal a mai spus că majorarea tarifului la apă este prevăzută şi în acordurile de împrumut semnate cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană pentru Investiţii, care au acordat bani pentru renovarea infrastructurii.

Reprezentanţii Apă-Canal Chişinău au solicitat deja ANRE majorarea tarifului. Preţul unui metru cub de apă în Chişinău este de 9,19 lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite