Subiect mioritic la graniţă dintre Republica Moldova şi Ucraina. Patru necunoscuţi au bătut un cioban ucrainean şi i-au furat 1100 de oi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În satul ucrainean No vaia Ivanovca, patru persoane necunoscute au furat o turmă de peste 1000 de oi, snopind în bătăi ciobanul. Din cercetările preliminare s-a constata că urmele oilor duceau în Republica Moldova.

Autorităţile ucrainene au evaluat prejudiciul la circa un milion de hrivne ucraineşti. Poliţiştii de frontieră au declanşat măsuri operative de investigaţie, pentru a găsi şi făptaşii, şi animalele.

În rezultat, în aceaiaşi zi de 23 octombrie, în apropierea oraşului Ceadâr-Lunga oile au fost găsite şi recuperate proprietarului.

Un caz similar a avut loc şi în zona de responsabilitate a Direcţiei regionale Sud. De această dată au fost furate peste 100 de ovine din satul Zaleznicinoe, Ucraina, care au fost ulterior depistate în apropierea satului Copceac.  Ambele cazuri sunt cercetate în comun cu organele de ocrotire a normelor de drept ale Ucrainei pentru a identitfica persoanele implicate în activităţi ilegale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite