Strada pietonală ar putea să întârzie. Dorin Chirtoacă a ameninţat responsabilii de la Primărie cu o piatră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul şedinţei de astăzi de la Primărie, edilul Dorin Chirtoacă nu a putut obţine de la responsabilii proiectului de amenajare a străzii Diordiţă un calendar cu date exacte privind desfăşurarea lucrărilor. Mai mult, strada pietonală riscă să nu fie finalizată până la 1 august.

Radu Blaj, vicedirectorul de la Arhitectură, responsabil de proiect, a explicat că “Termocom” şi “Apă-Canal” încă nu au finalizat lucrările. Ele vor mai dura câteva săptămâni.  Totodată, a fost finalizat sistemul de iluminare şi rămâne să fie pavată piatra, lucrări care ar putea dura câteva luni.

Acest fapt l-a enervat la culme pe Dorin Chirtoacă, care a adus la şedinţă o piatră de granit.

“Domnule Blaj, îl vedeţi? Nu mă puneţi să arunc cu această piatră în dumneavoastră. Oare nu este posibil de elaborat un calendar, să mi se spună că în două săptămâni va termina «Apă-Canal», în trei săptămâni - «Termocom»? De ce eu trebuie să ştiu ce fel de piatră va fi pavată, iar voi nu ştiţi?”, a întrebat Chirtoacă retoric.

Primăria promitea că în chişinău va fi amenajată o stradă pietonală până la 1 august. Între timp, agenţii economici care au sediul pe strada Diordiţă au fost rugaţi să execute unele lucrări de zugrăvire sau renovare pentru a corespunde noii faţade a străzii.

"Dacă nu vor avea destule resurse pentru renovare, vom aloca sume de bani din fondul de rezervă pentru localurile aflate pe stradă", a subliniat arhitectul-şef interimar de atunci, Radu Blaj.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite