Starea de urgenţă în sănătate publică se prelungeşte până pe 30 septembrie în R. Moldova. A fost eliminată restricţia privind organizarea nunţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
coronavirus Moldova (fotbalistul Sergiu Epureanu) fmf.md

Comisia naţională extraordinară pentru sănătate publică a decis prelungirea stării de urgenţă în sănătate publică până la 30 septembrie. Membrii CNESP au aprobat şi Planul de pregătire şi răspuns la infecţia cu virusul de tip nou, care include criteriile şi modalitatea de ajustare a măsurilor de sănătate publică în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

A fost prelungit termenul de aplicare a restricţiilor în vigoare, cu unele excepţii:

- A fost eliminată restricţia privind organizarea nunţilor şi cumetriilor. Aceste evenimente se permit cu condiţia participării unui număr mai mic de 50 de persoane şi cu respectarea strictă a măsurilor antiepidemice.

- Se permite organizarea reuniunilor în grup (nu mai mult de 50 de persoane).

- Persoanele care revin în Republica Moldova din ţările aflate în zona verde, dar traversează state clasificate ca fiind în zona roşie, vor completa fişa epidemiologică şi  vor sta 14 zile în regim de autoizolare.

- Părinţii, sau reprezentantul legal care-şi vor însoţi elevul/studentul în scopul desfăşurării studiilor, nu vor sta în autoizolare.

- A fost exclusă interdicţia de părăsire a teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în autoizolare.

- Pentru că începe perioada electorală, CNESP a stabilit un mecanism de conlucrare a organelor locale electorale cu structurile de sănătate publică teritoriale. În acelaşi context, membrii Comisiei au solicitat să se evite deschiderea secţiilor de vot în incinta instituţiilor de învăţământ.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite