Sondaj: PSRM şi PAS au cele mai mari şanse să acceadă în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlamentul Republicii Moldova, Partidul Socialiştilor ar obţine votul a 52,2% dintre alegători, fiind urmat de Partidul Acţiune şi Solidaritate, pentru care ar vota 28,9% dintre cetăţeni. Arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Fondul Opiniei Publice, transmite IPN.

Totodată, 33,3% dintre respondenţi nu ar vota în niciun caz pentru Partidul Democrat, 22,6% nu ar vota Partidul Liberal, iar 10,5% nu şi-ar da votul pentru Partidul Socialiştilor.

Potrivit rezultatelor aceluiaşi sondaj, preşedintele Igor Dodon se bucură de încrederea deplină a 29% din cetăţeni, fiind urmat de lidera PAS Maia Sandu, care este privită cu încredere deplină de 16% dintre cetăţeni. La celălalt pol al încrederii se află liderul PL Mihai Ghimpu – cu 1% şi liderul PDM Vlad Plahotniuc – cu 2%.

Totodată, 56% dintre respondenţi au spus că sunt de acord cu activitatea preşedintelui ţării, iar activitatea Parlamentului mulţumeşte doar 19% dintre respondenţi.

Întrebaţi despre opţiunea la un eventual referendum de aderare a Republicii Moldova la NATO, 65% dintre respondenţi au răspuns că ar vota împotrivă, iar 21% pentru. Dacă duminica viitoare ar fi organizat un referendum privind unirea Republicii Moldova cu România, 70% ar vota împotrivă, iar 23% ar vota pentru. Procentul susţinătorilor este în creştere comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când afirmativ au răspuns 22% din respondenţi.

Sondajul a fost realizat la comanda Companiei „Poliexpert”, pe un eşantion de 1789 de persoane, în perioada 26 mai-5 iunie 2017.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite