Şoferii de maxi-taxi din Chişinău ameninţă cu proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii de microbuze din Chişinău adună semnături pentru un protest care ar putea avea loc pe data de 16 martie Foto: Adevărul
Şoferii de microbuze din Chişinău adună semnături pentru un protest care ar putea avea loc pe data de 16 martie Foto: Adevărul

Şoferii de microbuze care operează pe rutele urbane de maxi-taxi strâng semnături pentru organizarea, în data de 16 martie, a unui miting prin care să solicite majorarea preţurilor la bilete, de la 3 la 5 lei.

Potrivit unor reprezentanţi ai companiilor de transport, şoferii merg în pierdere, fiindcă preţul a rămas acelaşi, chiar dacă preţul unui litru de combustibil a ajuns la 17 lei.

Preşedintele Asociaţiei transportatorilor privaţi, Ion Mămăligă, susţine că nici asociaţia pe care-o conduce şi nici operatorii de rute nu-s implicaţi în această acţiune şi că mitingul şoferilor e unul ilegal.

„Sunt acţiuni ilegale şi nu le susţinem. Am întrebat şoferii dacă au semnat documentul, însă fiecare evită să-şi asume răspunderea. Nu exclud că pe 16 martie ar putea fi acest miting, dar numai companiile în care sunt angajaţi pot lua măsuri în privinţa lor“, precizează Mămăligă. Conform unor date neoficiale, petiţia ar fi deja semnată de peste 2.000 de şoferi de microbuze.

În cazul în care mitingul va avea loc, Primăria Capitalei a anunţat că va suplini cu autobuze şi troleibuze lipsa microbuzelor de pe rute.

Şoferii cer majorarea tarifului de la 3 la 5 lei, de mai bine de doi ani, organizând mai multe proteste. Ultima dată primarul Dorin Chirtoacă le-a cerut propietarilor de rute să modernizeze maşinele şi să nu mai circule cu ele supraaglomerate. Mai mult, Poliţia i-a amendat pe şoferii care aveau mai mult de cinci pasageri în picioare.

Ultima scumpire a biletului de călătorie în microbuze a avut loc în august 2006, când s-a trecut de la 2 la 3 lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite