Socialistul Igor Dodon și fugarul Ilan Șor, printre moldovenii care l-au felicitat pe Putin cu prilejul zilei sale de naștere

0
0
Publicat:

Socialistul Igor Dodon, oligarhul fugar Ilan Șor și bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, l-au felicitat pe Putin cu prilejul celei de-a 72-a aniversări. Evghenia Guțul i-a dorit liderului de la Kremlin, care a ordonat în februarie 2022 armatei ruse să invadeze Ucraina, să-și atingă toate obiectivele.

Pro-rușii din Rep. Moldova l-au felicitat pe Putin cu ocazia zilei de naștere. FOTO: Facebook
Pro-rușii din Rep. Moldova l-au felicitat pe Putin cu ocazia zilei de naștere. FOTO: Facebook

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, o apropiată a oligarhului fugar Ilan Șor, l-a felicitat pe liderul de la Kremlin prin intermediul unei postări pe internet.

 „Dragă Vladimir Vladimirovici! Din numele populației din Găgăuzia și din numele meu vreau să vă felicit din inimă cu ocazia zilei de naștere. Determinarea dumneavoastră, înțelepciunea și dedicarea sunt un exemplu pentru mulți lideri, iar munca dumneavoastră în beneficiul Rusiei are un impact uriaș asupra politicii internaționale. (…) Fie ca toate obiectivele dumneavoastră să fie atinse”, a scris Evghenia Guțul.

Ilan Șor, principalul instrument al Kremlinului în destabilizarea Chișinăului, a venit și el cu o felicitare pe internet.

,,Este reconfortant că, în ciuda atacurilor din partea autorităților moldovene și a calomniei deschise, el a păstrat respectul față de țara noastră. Asta se dovedește și prin întâlnirea sa cu bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, și prin diferitele contacte de afaceri și culturale. Rusia rămâne, în continuare, un prieten pentru noi, iar aceasta este o realizare excepțională a sa. Cetățenii noștri care trăiesc în Rusia se simt social protejați. Merită o atenție deosebită păstrarea memoriei istorice. Faptele poporului în Marele Război Patriotic rămân sacre pentru Rusia. Iar istoria comună cu regiunea moldovenească este, de asemenea, respectată. Vladimir Vladimirovici, la mulți ani! Să aveți puterea spiritului, muncă fructuoasă pentru binele Rusiei, sănătate și putere!”, a menționat oligarhul fugar. 

Iar pro-rusul Igor Dodon, fost președinte de țară și actual lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), susține că ,,poporul moldovean este recunoscător și apreciază sprijinul și ajutorul pe care Rusia ni l-a oferit în diverse perioade, inclusiv sub conducerea dumneavoastră. Majoritatea concetățenilor noștri condamnă politica neprietenoasă realizată de actualele autorități. Moldovenii vor să fie prieteni și să coopereze, nu să fie dușmani cu Rusia. Sper din suflet că vom reuși să restabilim relațiile noastre bilaterale la nivelul corect, în interesul țărilor și popoarelor noastre.Cu ocazia sărbătorii, îți doresc, dragă Vladimir Vladimirovici, multă sănătate, longevitate și succes!”, a afirmat Igor Dodon deși conform Strategiei Naționale de Apărare a Republicii Moldova, printre potenţialele riscuri şi ameninţări în contextul situației actuale de securitate se numără războiul Rusiei contra Ucrainei și acțiunile hibride ale Moscovei împotriva Chișinăului.

Vladimir Putin împlinește 72 de ani. Cu ocazia zilei sale de naştere, Rusia găzduiește o reuniune a liderilor Comunităţii Statelor Independente (CSI). Primul dintre președinții care au zburat la Moscova este dictatorul Aleksandr Lukașenko.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu se va întâmpla nimic special în această zi, însă propagandiștii ruși numesc deja atacul rusesc asupra Ucrainei un „foc de artificii festiv”, sau „un salut pentru Putin”, potrivit publicației Inkorr.com care scrie că rușii sărbătoresc ziua de naștere a celui care a ucis cei mai mulți dintre ei de la al Doilea Război Mondial încoace.

Potrivit datelor actualizate, pierderile în rândul personalului militar rus s-au ridicat la 661. 630 de persoane.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite