Socialiştii salută acordarea Moldovei a statutului de observator pe lângă Uniunea Eurasiatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Socialiştilor salută decizia Consiliului economic suprem eurasiatic de a acorda Republicii Moldova statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică (UEE). Decizia a fost susţinută unanim de către toţi şefii statelor-partenere a UEE la şedinţa din la 14 mai, la care participă şi preşedintele Republicii Moldova, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, formaţiunea menţionează că a pledat şi pledează în continuare pentru integrarea Moldovei în structurile eurasiatice. Potrivit PSRM, colaborarea mai strânsă a Republicii Moldova cu UEE reprezintă poziţia majorităţii cetăţenilor moldoveni şi un obiectiv de interes naţional. 

„Anume în ţările membre ale UEE se află cele mai importante pieţe de desfacere pentru produsele moldoveneşti. Anume din statele membre ale UEE primim resurse energetice necesare pentru economia ţării”, se spune în comunicat.

Totodată este menţionat faptul că integrarea în UEE va permite Republicii Moldova să colaboreze mai strâns cu statele membre ale uniunii în domeniul comerţului, agriculturii, industriei, tehnologiilor informaţionale, economiei digitale şi alte domenii ale economiei. „Susţinem decizia de a acorda ţării noastre statutul de observator pe lângă UEE ca fiind un prim pas spre obţinerea statutului de membru cu drepturi depline al acestei organizaţii”, crede PSRM.

În acelaşi timp, formaţiunea pledează pentru menţinerea cooperării cu Uniunea Europeană. Republica Moldova trebuie să construiască relaţii reciproc avantajoase atât cu Vestul, cât şi cu Estul. Doar o politică externă echilibrată poate asigura o dezvoltare stabilă şi păstrarea statalităţii Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite