Socialiştii pun umărul la demisia Guvernului Filat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor. Foto: Adevărul
Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor. Foto: Adevărul

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor, a anunţat că grupul parlamentar pe care îl conduce va susţine moţiunea de cenzură înaintată cabinetului Filat de deputaţii comunişti.

Declaraţia a fost făcută după şedinţa Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor din Moldova. Decizia de a-i susţine pe comunişti a fost luată cu votul majorităţii: din 34 prezenţi, 25 de persoane au votat „pentru“, iar opt s-au pronunţat „împotrivă“. 

„Astfel, socialiştii au recomandarea să voteze pentru demisia Guvernului Filat. În trei ani şi jumătate, acest cabinet de miniştri nu a făcut nimic pentru dezvoltarea ţării. Situaţia s-a înrăutăţit în majoritatea domeniilor“, a declarat Igor Dodon.

După o eventuală demitere, socialiştii optează pentru un Guvern de tehnocraţi sau pentru alegeri anticipate. „Alte soluţii nu există. Poziţia noastră este fermă. Credem că voturile socialiştilor vor fi decisive“, a mai spus fostul comunist.

Cabinetul Filat ar putea pica mâine, dacă moţiunea de cenzură depusă joi de PCRM va fi susţinută de toţi comuniştii şi democraţii, aşa cum au declarat, şi de alţi doi deputaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite