Socialiştii au boicotat şedinţa Parlamentului pentru a merge la un protest organizat în susţinerea lui Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlament Moldova

Deputaţii socialişti au părăsit şedinţa Parlamentului de joi, 26 mai, anunţând că merg la protestul organizat în susţinerea lui Igor Dodon. Aceştia au mai acuzat majoritatea parlamentară că ignoră proiectele opoziţiei şi că s-a transformat într-o maşină de vot. Colegii de fracţiune, comuniştii, au rămas în sală, transmite IPN.

„Din 11 iulie, fracţiunea BCS, cea mai mare forţă de opoziţie, reprezentată de o treime de deputaţi şi care reprezintă voinţa unei treime din cetăţeni, a fost în mod sistemic obstrucţionată la capitolul dreptului la iniţiativă legislativă. În Parlament au fost înregistrate 56 de iniţiative, dintre care două sunt politice. Sunt zeci de iniţiative de ordin social, economic, aşteptate de întreaga ţară. Nicio iniţiativă nu a fost examinată în plen, nicio iniţiativă nu a fost susţinută”, a declarat deputatul socialist Vlad Batrîncea.

Socialistul a menţionat că astăzi opoziţia este nu doar ignorată, ci şi ameninţată cu răfuială politică, lucru care este ilegal. „Asistăm la un atac obraznic, la justiţie televizată în adresa ex-preşedintelui ţării, Igor Dodon. În situaţia în care nu am întors în ţară banii furaţi, adevăraţii hoţi se bucură de libertate, constatăm că justiţia este selectivă, arbitrară şi politizată. Astăzi, la ora 10.00, paralel cu şedinţa Parlamentului, mai are loc o şedinţă, la care Judecătoria Chişinău va examina arestul domnului Dodon. Probabil că acest lucru simbolizează sau este o dovadă că cineva doreşte să facă justiţie departe de ochii lumii. Evident că atunci când suntem obstrucţionaţi, ameninţai, asistăm la acte de răfuială politică, în această situaţie noi boicotăm şedinţa şi ne alăturăm protestelor”, a mai spus parlamentarul.

Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, examinează astăzi demersul procurorilor cu privire la plasarea în arest a fostului preşedinte Igor Dodon. Socialiştii protestează în faţa instanţei.


Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite