Site-ul rusesc unde poate fi angajat un asasin şi-a mutat „reşedinţa“ în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia rusă susţine că a blocat accesul la site-ul zakazat-killera.com (angajeaza-asasin.com), care oferea potenţialilor clienţi servicii precum "distrugere fizică“, "luarea unei persoane în pădure pentru discuţii“ şi "aranjarea oaselor", informeaza RIA Novosti. Site-ul însă e înregistrat anonim printr-o companie chinezească şi este găzduit în Republica Moldova.

Oferta portalului este prezentată într-un limbaj specific. Astfel, serviciul de "aranjarea oaselor" presupune întâlnirea cu "obiectul", legarea acestuia, punerea în portbagaj "confortabil“ şi deplasarea către zone îndepărtate pentru o bătaie, dacă era cazul. Clientii primeau, de asemenea, fotografii şi video de la acţiunile întreprinse, susţin proprietarii site-ului.

Serviciile erau realizate de către membrii unei bande criminale, foşti sportivi şi soldaţi din trupele speciale.

Pe site se mai precizează şi tarifele. De exemplu pentru o simplă sperietură cu legarea victimei şi transportarea acesteia în afara oraşului tariful este de 1.000-1.500 de unităţi convenţionale (dolari), iar dacă aceleaşi acţiuni se finalizează cu o bătaie cu picioarele a victimei tariful urcă la circa 3.000 de dolari.

La 5.000 dolari urcă tarifele pentru "protejarea afacerilor, bordelurilor sau magazinelor de băuturi alcoolice". Contactul se face prin email.

image

Totodată, operatorii site-ului, susţin că actionează pe cea mai mare parte a teritoriului Rusiei, în toate statele din spaţiul post-sovietic, dar şi în UE, SUA, Columbia, Afganistan, etc.

Accesul la site din Rusia si Marea Britanie a fost însă blocat vineri, dar din Republica Moldova acesta este uşor de accesat.

"Conform statisticilor existente, în iulie 2013 site-ul a fost accesat, în total, de 25.600 de ori", a declarat senatorul Ruslan Gattarov, preşedintele Comisiei pentru Dezvoltarea Societăţii Informaţionale in cadrul Consiliului Federatiei, camera superioară a Parlamentului rus.

Site-ul este înregistrat anonim printr-o companie chineză şi este găzduit în Republica Moldova, a declarat ministrul adjunct de Interne Mikhail Vanichkin. Totodată oficialii ruşi spun că s-au adresat autorităţilor din Republica Moldova şi China pentru a bloca portalul şi pentru informaţii despre administratori.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite