„Shirley“ de Charlotte Bronte apare miercuri, 14 noiembrie, împreună cu „Adevărul Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scris după Jane Eyre, „Shirley" o are ca protagonistă pe o fată cu un nume ciudat pentru acea epocă. Romanul este amplasat în mediul industrial din Anglia pe la mijlocul secolului al XIX-lea.

În această operă, intenția scriitoarei Charlotte Bronte a fost de a critica lipsa de scrupule și de umanitate a proprietarilor de fabrici.

Robert Moore, personajul central, este unul dintre aceștia. El intră în conflict cu angajații lui și, în consecință, suferă pierderi financiare foarte mari.

În viața personală, Robert se apropie de Caroline Helstone, profesoara de franceză a surorii lui, dar nu se poate căsători cu o fată fără niciun ban. Caroline se împrietenește cu Shirley, o moștenitoare orfană și cu multă empatie pentru cei necăjiți, pe care vrea să-i ajute.

Între Shirley și Robert se înfiripă un sentiment autentic, bazatpe respect și înțelegere. Toți au impresia că cei doi se vor căsători, spre disperarea Carolinei, care se îmbolnăvește.

„Shirley" de Charlotte Bronte apare împreună cu ziarul „Adevărul Moldova" de miercuri, 14 noiembrie, la prețul special de numai 39 de lei, în toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite