Sergiu Mocanu critică excluderea Marinei Tauber din cursa electorală: Cu ce se deosebesc acţiunile PAS de cele ale lui Plahotniuc?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Mocanu
Sergiu Mocanu

Liderul Mişcării Populare Antimafie, ex-deputatul Sergiu Mocanu, a criticat tentativa Comisiei Electorale Centrale de a o exclude pe Marina Tauber din cursa electorală pentru turul doi al alegerilor locale noi din Bălţi. Politicianul a dat de înţeles că CEC acţionează la comanda puterii.

Sergiu Mocanu a afirmat, în emisiunea sa de pe YouTube, că nu există nicio diferenţă între acţiunile întreprinde de PAS şi cele ale lui Vlad Plahotniuc, când oligarhul a organizat anularea alegerilor locale din Chişinău, după ce opozantul Andrei Năstase câştigase Primăria Capitalei.

„Nici banii nu au fost un motiv pentru a contesta la CEC, pentru a contesta la Poliţie sau în judecată acţiunile Marinei Tauber din primul tur. Toate aceste lucruri se întâmplă în al doilea tur, atunci când ea deja e aproape primar. Cu ce se deosebeşte acţiunea lor de acţiunea lui Plahotniuc de a nu-i permite lui Năstase să ajungă primar de Chişinău. Există o deosebire mare - ăştia o fac în numele unei cauze măreţe. Ăştia o fac pentru că sunt „oameni buni”. (...) Dacă merg lucrurile aşa cum merg acum, Şor, Tauber, Cavcaliuc, Plahotniuc, toţi ăştia au şanse mari să revină în politică. Pare absurd? Dar ceea ce avem acum asta ce e? Dvs. vă daţi seama ce proporţii a căpătat manipularea pe timpul ăstora dacă presa poate juca cu masa asta de manevră, poate jongla cu minţile moldovenilor că pot conecta şi deconecta orice subiect şi ăla nu va avea nicio inerţie în timp”, a spus Mocanu.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova consideră ilegală decizia Comisiei Electorale Centrale de a cere Judecătoriei Bălţi excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru alegerile locale noi din Bălţi. PSRM „constată cu îngrijorare faptul că regimul Maiei Sandu păşeşte activ pe calea capturării statului după modelul regimului odios al lui Vladimir Plahotniuc.”

Ex-premierul Ion Chicu a condamnat decizia Comisiei Electorale Centrale de a cere Judecătoriei Bălţi excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru alegerile locale noi din Bălţi. Fostul prim-ministru e de părere că în spatele hotărârii CEC stă preşedintele Maia Sandu.

Comisia Electorală Centrală a votat, miercuri seara, pentru excluderea candidatul Partidului ŞOR pentru funcţia de primar de Bălţi, Marina Tauber, din cursa electorală pentru turul doi al alegerilor locale noi din 5 decembrie, după ce în primul tur a învins categoric, cu aproape 50%.

CEC a constatat nereguli în finanţarea campaniei electorale a candidatului Partidului Şor. Comisia a constatat utilizarea fondurilor nedeclarate în mărime de cel puţin 34.260 de lei.

Potrivit CEC, prin adunarea acestei sume, a cheltuielilor nedeclarate de 34.260 lei, la cheltuielile deja contabilizate şi prezentate la CEC, rezultă o sumă de cel puţin 9.514 delei care depăşeşte plafonul mijloacelor financiare ce pot fi utilizate pentru circumscripţia electorală municipală Bălţi. 

În acest sens, CEC a transmis actele necesare către Judecătoria Bălţi în vederea anulării înregistrării Marinei Tauber în alegerile locale. Instanţa are ultimul cuvânt de spus în această problemă.

Marina Tauber a declarat că membrii CEC, în frunte cu Pavel Postica, „s-au vândut”. Tauber nu recunoaşte decizia CEC şi susţine că este vorba despre o comandă politică.

„A fost un spectacol ieftin. Trebuie să vă fie ruşine”, a adăugat Tauber.

Amintim că miercuri, 1 decembrie, candidata Partidului Şor la funcţia de primar al municipiului Bălţi, Marina Tauber, a declarat că guvernarea vrea să o elimine cu orice preţ din cursa electorală.

Precizăm că Marina Tauber a câştigat detaşat primul tur al alegerilor locale noi din 21 noiembrie din Bălţi, învingându-i cu un scor zdrobitor pe ceilalţi concurenţi electorali. Mai exact, Marina Tauber a acumulat aproximativ 50 la sută din sufragii. Prin urmare, în data de 5 decembrie, va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin, în cadrul căruia Marina Tauber va concura cu candidatul independent Nicolae Grigorişin

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite