Sechestru pe averea lui Vlad Filat. Cinci maşini ale fostului premier au fost aduse la CNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii ar putea aplica sechestru pe bunurile fostului premier Vlad Filat. Cinci maşini ale liberal-democratului au fost aduse în această după-amiază la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA).

„Nu este exclus să fie aplicat sechestru pe întreaga avere ce-i aparţine lui Filat”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă procurorul Adriana Beţişor.

În cadrul conferinţei de presă unde procurorii care instrumentează dosarul Filat au oferit mai multe detalii despre acest caz, Beţişor a spus că în urma percheziţiilor efectuate săptămâna trecută la sediul PLDM, la domiciliul lui Vlad Filat, dar şi la domiciliul părinţilor acestuia, au fost depistate mai multe documente şi tehnică computerizată care ar confirma informaţiile din autodenunţul omului de afaceri Ilan Shon.

CNA a prezentat detalii din Dosarul Filat. Procuror: La domiciliul lui Filat au fost găsite documente secrete ale unor instituţii de stat

Totodată, oamenii legii spun că au descoperit mai multe documente secrete de la mai multe instituţii ale statului în locuinţa lui Filat, precum şi dovezi că parlamentarul ar fi filat mai mulţi oameni de afaceri şi politicieni. 

„I-am prezentat şi dumnealui (lui Filat - n.r.) actele care confirmă informaţiile din autodenunţul lui Shor. Sunt nişte acte cu denumiri foarte interesante, precum persoane-cheie şi companii-cheie care au tangenţă în toată această schemă infracţională ce ţine de fraudele bancare. Mi-a părut ciudat ca în domiciliul unei persoane oficiale să fie acte secrete al unor instituţii publice. Nu vreau să numesc insituţiile, trebuie să facem o autorizare prealabilă. Din alte acte rezultă filarea anumitor politicieni şi oameni de afaceri”, a precizat Beţişor în cadrul conferinţei de presă..

Judecătoria Buiucani a decis: Vlad Filat a fost arestat pentru 30 de zile

Precizăm că, deputatul liberal-democrat Vlad Filat a fost reţinut joi, 15 octombrie, pentru 72 de ore imediat după ce Parlamentul l-a lipsit de imunitate. Duminică, acesta a fost arestat pentru 30 de zile. Filat este învinuit de faptul că, în perioada 2010-2014, a obţinut şi a extorcat bani şi bunuri în valoare de 250 de milioane de dolari de la omul de afaceri Ilan Shor pentru a-i facilita acestuia dezvoltarea afacerilor. Totodată, Filat i-ar fi asigurat ascensiunea lui Shor, inclusiv prin numirea acestuia în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administrare al Băncii de Economii - exact în perioada când aceasta a fost devalizată. Procurorii admit astfel că o parte din banii obţinuţi de Filat de la Shor reprezintă o parte a "miliardului furat".

PLDM cere Curţii Constituţionale să verifice corectitudinea deciziei privind ridicarea imunităţii lui Filat

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite