Scandalul steagurilor continuă la Chişinău: Drapelul Uniunii Europene a fost înlocuit, pe clădirea Preşedinţiei, cu cel al Principatului Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La două zile de la învestirea lui Igor Dodon în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, se pare că acesta continuă acţiunile cuprinse în planul său de reformă: drapelul Uniunii Europene a fost înlocuit, luni, cu cel al Principatului Moldovei - roşu, cu un cap de zimbru în mijloc.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Ion Ceban, a declarat pentru Unimedia că, pe această temă, urmează să fie făcute declaraţii de către preşedinte în cadrul unei emisiuni televizate.

Un grup de deputaţi ai Partidului Liberal, în frunte cu Ion Apostol, a arborat luni, 26 decembrie, un drapel al Uniunii Europene la sediul Preşedinţiei. Decizia liberalilor a fost urmare a faptului că drapelul UE a fost scos din faţa instituţiei prezidenţiale, din momentul în care preşedintele Dodon a fost învestit în funcţie.

Sosiţi la faţa locului, aleşii poporului au găsit două drapele ale Republicii Moldova şi nu unul, aşa cum era anterior. Drapelul UE a fost înlocuit cu încă unul al Moldovei.

Replica preşedintelui

„Acum câteva minute a venit un grup de liberali să arboreze drapelul Uniunii Europene pe clădirea preşedinţiei. Capitala au făcut-o europeană să înţelegem, la drumuri şi în armată e regulă, doar că dispare armamentul, tehnica militară şi banii alocaţi pentru reparaţii. Educatorii din Capitală nu şi-au ridicat salariile, iar copiii sunt otrăviţi în instituţii educaţionale. Lista poate fi continuată. Au mai rămas să închidă vreo 200 de şcoli şi pot fi siguri că au făcut suficient şi pentru ţară... Încă o dată la modul cel mai serios. Preşedintele este garantul Constituţiei şi respectării legislaţiei în ansamblu. Anume de lege se va conduce preşedintele Republicii Moldova. Or, în acest sens sunt importante prevederile legii cu privire la Drapelul de stat al Republicii Moldova, dar şi hotărârile Guvernului în acest sens. De azi înainte, pe clădirea Preşedinţiei va fi arborat doar drapelul Republicii Moldova”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Aşa se face că, luni seară, drapelul Uniunii Europene de pe clădirea Preşedinţiei a fost înlocuit cu unul roşu, cu cap de zimbru - cel al Principatului Moldovei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite