Scandal în jurul pieţelor la Hânceşti. Preşedintele raionului şi primarul se învinuiesc reciproc de trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa: Radio Hâncești
Sursa: Radio Hâncești

Grigore Cobzac, preşedintele raionului Hânceşti, îl învinuieşte pe edilul Alexandru Botnari de protecţionism şi trafic de influenţă, obligându-i pe oameni să vândă într-o piaţă nouă, deschisă recent, care se află la marginea oraşului.

Mai mulţi vânzători şi cumpărători au protestat împotriva închiderii pieţei vechi din centrul oraşului. Specialiştii au descoperit că aici nu sunt respectate normele sanitare. Drept consecinţă, de la 1 ianuarie 2012, Primăria nu i-a prelungit licenţa de activitate.
Oamenii, fiind deranjaţi că vor trebui să se deplaseze doi kilometri în plus, au adunat 2.107 de semnături şi cer să activeze în continuare piaţa din centru care aparţine „Hâncoop".

Grigore Cobzac l-a învinuit pe primar că ar sta în spatele acţionarilor noii pieţe „Chiril". „Jumătate din acţiuni le deţine Gheorghe Covaş, fostul şofer al primarului. Un alt acţionar este Ruslana Chindraciuc, locuitoare a oraşului Tiraspol. În numele ei acţionează Otilia Botnari, soţia primarului, prin procură", a spus preşedintele raionului.
Edilul Alexandru Botnari a declarat, la rândul său, că sunt absurdităţi. „Gheorghe Covaş a lucrat 14 ani pe mare. Mai are un frate în SUA care i-a oferit o parte din bani. Este o afacere de familie", a spus primarul.

VIDEO Scandal la piața din Hâncești. Vânzătorii s-au luat la pumni cu agenții de pază

Iar cât priveşte Ruslana Chindraciuc, Alexandru Botnari a recunoscut că aceasta este verişoara de gradul doi a soţiei sale şi nu are alte rude în Hânceşti care ar fi putut să o ajute.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite