Şase persoane, printre care doi poliţişti de frontieră, reţinute pentru contrabandă cu cafea. Marfa era adusă cu barca din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Şase persoane, printre care doi poliţişti de frontieră, au fost reţinute joi, 28 martie, pentru implicarea într-o schemă de contrabandă cu cafea şi alte mărfuri industriale în asortiment.

Mărfurile de larg consum erau transportate din Ucraina cu bărcile, pe timp de noapte, pentru a se evita controlul vamal, după care erau stocate în Republica Moldova şi repartizate beneficiarilor prin intermediul transportatorilor.  

În urma efectuării acţiunilor de urmărire penală, persoanele suspecte au fost reţinute în flagrant în moment ce făptuitorii transportau marfa ilicit peste frontieră.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate au fost depistate şi ridicate mărfuri, valoarea cărora se estimează la 2.5 milioane de lei, sume băneşti, un atelier clandestin de ambalat cafea, precum şi înscrisuri de ciornă privind activitatea infracţională.

În urma acţiunilor întreprinse, au fost reţinute şase persoane, cu vârsta cuprinsă între 23 şi 51 de ani,  printre care un şef de post a poliţiei de frontieră şi un subaltern al acestuia.

Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată, ei riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite