S-a scumpit alimentaţia copiilor în grădiniţele din Chişinău. Contribuţia părinţilor, mai mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
copii gradinita

Mai mulţi părinţi care au copii la grădiniţă se arată nemulţumiţi de costul bonurilor mult mai mari pentru mâncare. Dacă în toamnă bonul de masă era în medie 180, 190 de lei pe lună, pentru lunile ianuarie şi februarie a crescut la 300 de lei.

Şeful interimar al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău, Andrei Pavaloi, a explicat că este vorba despre majorarea contribuţiei părinţilor, de la 8,75 lei la 10,50 lei, ca urmare a scumpirii produselor alimentare.

„Începând cu 1 martie, suma a fost majorată prin ordinul Ministerului Finanţelor, prin care părinţilor le revine 10,50 de lei/zi, 21 de lei sunt de la bugetul de stat şi 3 lei sunt din bugetul municipal, iar per total suma se ridică la 34,50 de lei”, a precizat Andrei Pavaloi, citat de IPN.

În municipiul Chişinău sunt 1.486 de instituţii de educaţie timpurie.

Datele Biroului Naţional de Statistică arată că în luna februarie preţurile la produsele alimentare au crescut cu 23,32%. Cel mai mult s-au scumpit legumele – cu 67,3%, ouăle – 43,6%, uleiul vegetal – 24,5%, pâinea – 20,2%, carne aşi produse din carne – 17%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite