S-a deschis sezonul de vânătoare la vulpi şi mistreţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sezonul de vânătoare la vulpi şi mistreţi durează până pe 30 decembrie
Sezonul de vânătoare la vulpi şi mistreţi durează până pe 30 decembrie

Această campanie de vânătoare la vulpi şi mistreţi e deschisă în intervalul 18 noiembrie - 30 decembrie. În timp ce vânătoarea de vulpi e nelimitată, autorităţile au stabilit o limită de 469 de capete de mistreţi în pădurile cu acces public şi de 231 de capete pe terenurile arendate.

De azi avem voie să vânăm mistreţi şi vulpi, relevă Trm.md. Anunţul a fost făcut de către preşedinteţe Societăţii pescarilor şi vânătorilor Oleg Ciocoi, care a mai precizat pentru sursa citată că acest sezon de vânătoare este deschis în perioada 18 noiembrie - 30decembrie.

Potrivit şefului acestei organizaţii, limita stabilită în acest sezon este de 469 de mistreţi, iar pe terenurile aflate în arendă - 231 de capete. Pentru vânătoarea de vulpi nu au fost stabilite limite.

Agenţia „Moldsilva" a stabilit însă amenzi usturătoare pentru vânătorii care împuşcă şi alte animale decât cele pentru care au undă verde, până la finele anului curent.

Astfel, pentru vânătoarea neautorizată de cerbi nobili amenda ajunge la 10.000 de lei, la cerbii cu pete e de 7.000 de lei, pentru căpriori e de 5.000 de lei, în timp ce vânarea iepurilor de câmp şi a fazanilor e penalizată cu câte 1.000 de lei.

Cei care se încumetă să vâneze mistreţi fără să aibă certificat de vânător riscă o amendă de 5.000 de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite