Ruşii vor să editeze un nou „manual de limbă moldovenească“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta va fi elaborat de specialiştii de la Universitatea de Stat de Studii Umanistice din Federaţia Rusă şi este destinat centrelor de instruire din această ţară.

Universitatea de Stat de Studii Umanistice din Federaţia Rusă pregăteşte pentru tipar un manual de limba moldovenească, a comunicat Aleksandr Levcenkov, doctor în ştiinţe istorice, conferenţiar la această instituţie de învăţământ, în cadrul mesei rotunde, axată pe relaţiile umanitare moldo-ruse, care a avut loc vineri la reprezentanţa din Moldova a agenţiei ruse RIA Novosti.

Manual de "limbă moldovenească" pentru Rusia

„Aceste manuale se pregătesc pentru centrele de instruire din Rusia, unde elevii vor putea lua cunoştinţă de limbile naţionale ale ţărilor CSI", a spus Levcenkov, precizând că această ediţie nu este un manual clasic.
„Va fi mai degrabă o carte lingvistică, care va oferi şi informaţie generală despre ţară la etapa contemporană", - a explicat istoricul.
Potrivit lui Aleksandr Levcenkov, „au fost deja editate manuale de acest tip de limba ucraineană, armeană, azeră şi tadjikă, ce-i drept, în tiraj limitat de 1000 exemplare".
La editarea cărţii vor contribui şi doi lingvişti din Republica Moldova, a specificat Tatiana Mleciko, rectorul Universităţii Slavone de la Chişinău.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite