Rusia interzice importul produselor agricole din majoritatea raioanelor Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mere moldovenesti

Federaţia Rusă interzice, începând cu 15 august, importul de produse agricole din aproape toate raioanele Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii Rosselhoznadzor, instituţia care monitorizează calitatea produselor alimentare în Federaţia Rusă, transmite IPN.

„Motivul interdicţiei a fost detectarea repetată a obiectelor de carantină periculoase în produsele moldoveneşti care intră pe teritoriul Rusiei, despre care partea moldovenească a fost informată în mod repetat”, au declarat reprezentanţii Rosselhoznadzor, citaţi de agenţia rusească Ria Novosti.

Ar fi vorba despre dăunători depistaţi în produsele moldoveneşti, iar interdicţia urmează să „apere ţara de pătrunderea unor astfel de organisme”.

Rosselhoznadzor a inclus pe lista neagră următoarele raioane: Anenii Noi, Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Călăraşi, Căuşeni, Cimişlia, Criuleni, Donduşeni, Drochia, Edineţ, Făşelti, Floreşti, Glodeni, Hânceşti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Ocniţa, Orhei, Rezina, Râşcani, Sângerei, Soroca, Străşeni, Şoldăneşti, Ştefan Vodă, Taraclia, Teleneşti şi Ungheni. De asemenea, interdicţiile se referă şi la municipiile Chişinău şi Bălţi, dar şi UTA Găgăuzia.

Publicaţia rusească precizează că în 2022, Moldova a exportat 168 de mii de tone de produse agricole, iar cele mai multe au fost mere, prune, struguri şi cireşe. Potrivit Rosselhoznadzor, pe parcursul anilor 2021 şi 2022, în produsele moldoveneşti s-ar fi depistat de 93 de ori 11 tipuri de dăunători.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite