Rusia a anulat embargoul la fructe pentru mai multe companii din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fructe moldovenesti

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a anunţat că autorităţile de la Moscova au permis mai multor companii autohtone să reia livrarea fructelor pe piaţa rusă.

Potrivit ANSA, Serviciul fitosanitar rus „Rosselhoznadzor” a instituit o listă a întreprinderilor pentru care a fost ridicat embargoul la exportul de fructe pe piaţa rusă. Ruşii au promis reluarea exportrurilor, începând de vineri, 12 iunie, sub garanţia ANSA.

În listă se regăsesc numele a zece întreprinderi de pe malul drept al Nistrului şi a mai multor producători din regiunea transnistreană, care au fost enumerate şi în februarie când ruşii le-au permis exportul de fructe cu titlu de experiment. Atunci autorităţile de la Chişinău spuneau că după monitorizarea activităţii acestor întreprinderi, Moscova ar putea decide ridicarea embargoului pentru toţi producătorii de fructe din Republica Moldova.

Amintim că, recent, „Rosselhznadzor” a anunţat că a returnat 19,5 tone de mere moldoveneşti din cauza că lotul nu era însoţit de certificatele fitosanitare necesare. Instituţia a atenţionat că în cazul în care vor fi depistate încălcări de acest gen, va fi din nou instituit embargoul la fructele moldoveneşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite