Rus aruncat în închisoare pentru postări pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oleg Novojenin a fost acuzat că răspândea materiale care promovează trupele ucrainene din Donbas. FOTO:dlogic.nl
Oleg Novojenin a fost acuzat că răspândea materiale care promovează trupele ucrainene din Donbas. FOTO:dlogic.nl

În Rusia a avut loc prima condamnare reală la închisoare pentru propagandă extremistă pe reţelele de socializare. Prima victimă a legilor opresive adoptate recent în Rusia a fost un tânăr locuitor al oraşului Surgut din regiunea autonomă Hantî-Mansiisk din centrul Federaţiei Ruse, care a fost condamnat la un an de zile cu executare într-o colonie penală.

Condamnatul pe nume Oleg Novojenin a fost învinuit de ”răspândirea materialelor extremiste pe reţelele de socializare”, care, mai nou, constituie infracţiune ce se pedepseşte conform Codului penal al Federaţiei Ruse, relatează publicaţia kommersant.ru

Potrivit materialelor acumulate de către ofiţerii Serviciului Federal de Securitate (FSB) din regiunea Tiumen şi prezentate de procurori, tânărul a plasat pe internet materiale audio şi video care ”promovează activitatea partidului naţionalist din Ucraina „Pravîi Sektor” şi a batalionului de voluntari „Azov”, care sunt interzise în Federaţia Rusă.

Kommersant.ru notează că este curios faptul că Novojenin a primit această sentinţă, dat fiind că deobicei pentru astfel de infracţiuni instanţele de judecată din Rusia nu dispun pedepese cu privaţiune de libertate ci o amendă sau o pedeapsă cu suspendare. Astfel aceasta este prima condamnare reală la închisoare pentru ceea ce legile ruseşti califică drept propagandă pe internet.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite