REVISTA PRESEI Centrul naţional de investigare a crimelor cibernetice ar putea fi deschis până la sfârşitul acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiativa a fost lansată de Procuratura Generală, care, de la începutul anului şi până în prezent, a deschis 23 de cauze penale de infracţiuni cibernetice.

În Republica Moldova va fi creat un Centru naţional de investigaţii a crimelor cibernetice, aflăm astăzi de pe Jurnal.md. Noua instituţie ar putea fi creată până la finele anului în curs şi va fi o autoritate autonomă, finanţată din bugetul de stat.

Păianjeni şi ţigări de contrabandă

Deşi poliţiştii de frontieră acordă o atenţie sporită în vederea eradicării fenomenului de contrabandă cu ţigări, unii cetăţeni moldoveni mai încearcă Prutul cu degetul şi maşina doldora de ţigări care urmează a fi vândute la negru. Cel mai nou exemplu este cazul unui contrabandist care a încercat să treacă punctul vamal Leuşeni-Albiţa cu un monovolum înmatriculat în Italia, al cărui rezervor a fost ticsit cu 260 de pachete de ţigări. Tot de pe Timpul.md mai aflăm că suspectul a încercat să mascheze încărcătura „secretă" acoperind rezervorul cu pânză de păianjen şi praf. Însă, fără succes.

Caz de corupere pasivă la Cahul

De pe Unimedia.md aflăm cum doi necunoscuţi extorcau bani de la un locuitor din Cahul în vederea obţinerii unui permis de conducere pentru categoria „C". Forţele de ordine l-au reţinut deja pe unul dintre suspecţi care este colaborator al Poliţiei Rutiere din Cahul. Dacă va fi găsit vinovat, acesta ar putea primi o amendă de până la 30.000 de lei sau ar putea sta până la trei ani după gratii.

Deputaţii ar putea lucra şi pe durata vacanţei parlamentare

Vacanţa parlamentară nu mai e ce-a fost. Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a anunţat că, în cazul în care pachetul privind politica bugetar-fiscală va fi gata până la finele lunii august, este posibilă convocarea unei sesiuni suplimentare a Legislativului. Tot Publika.md mai stipulează că ultima şedinţă a Parlamentului va avea loc pe 29 iulie, iar aleşii vor veni din vacanţă în data de 25 august.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite