Republica Moldova are doar un singur hotel ce face parte dintr-un mare grup hotelier internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul hotelier american Wyndham, are cele mai multe hoteluri din lume, ca număr, însă cele mai multe camere le deţin britanicii de la IHG. Nici unul dintre aceste grupuri nu sunt prezente pe piaţa moldovenească.

Singura reţea hotelieră internaţională cu prezenţă pe piaţa Republica Moldova rămâne Best Western, care a intrat pe piaţa ţării noastre în anul 2011, prin aderarea hotelului Flowers din Chişinău. Best Western ocupă locul opt în clasamentul celor mai mari grupuri hoteliere, realizat de MKG Group şi deţine 4.024 de hotele cu peste 300.00 de camere în întreaga lume.

Lider mondial este grupul IHG din Marea Britanie, urmat de americanii de la Hilton şi Marriott. Anul trecut s-a vehiculat o posibilă intrare în anul 2013 pe piaţa Republicii Moldova a grupului Marriott, dar lucrurile mai departe de intenţie nu au mers.

În septembrie 2010, şi proprietarii hotelului Codru, privatizat la un preţ de nimic de strucuturi apropiate de Vlad Plahotniuc în toamna lui 2008, au cumpărat o franciză de la reţeaua Ramada, parte a grupului Wyndham, dar nu au făcut mai mult nimic. Anul trecut deja Rezidor Hotel Group anunţa că va transforma hotelul Codru până la mijlocul lui 2013 în primul hotel marca Radisson Blu din Moldova.

Cele mai importante grupuri hoteliere din lume şi brandurile lor confirmă creşterea la nivel global în ceea ce priveşte stocul de noi spaţii hoteliere, deşi contextul economic este unul fragil. Clasamentul celor mai mari grupuri hoteliere, realizat de MKG Group, confirmă supremaţia grupurilor anglo-saxone, consolidată prin vânzarea din partea Accor a brandului Motel 6 către Blackstone, dar şi intrarea Chinei în clasament cu reţeaua Home Inns ajunsă pe locul nouă în top 10.

„Cursa pentru dimensiune este o provocare majoră pentru grupurile hoteliere care au ambiţii la nivel mondial. Dimensiunea le permite să ofere clienţilor o acoperire georgrafică completă şi o serie de produse care consolidează puterea de comercializare”, a declarat Georges Panayotis, preşedintele MKG Group, citat de publicaţia specializată Travel Daily News.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite