Republica Moldova anunţă că nu se va alătura sancţiunilor împotriva Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Sputnik.md
FOTO Sputnik.md

Ministrul de Externe de la Chişinău, Nicu Popescu, a anunţat că Republica Moldova nu se va alătura sancţiunilor împotriva Rusiei, în contextul invaziei ruse în Ucraina.

„Din 2014, după anexarea ilegală a Crimeei, în RM s-a luat decizia de a nu alinia Republica Moldova la sancţiunile europene sau americane introduse contra Rusiei şi la această etapă noi ne menţinem pe această linie”, a declarat Nicu Popescu la la emisiunea Cutia Neagră de la TV8, citat de Unimedia.info.

El susţine că „indiferent de limbajul în raport cu Rusia, niciun Guvern din 2014 nu a luat sancţiuni serioase aliniate la cele europene”.

„Societatea noastră, economia noastră, sistemul nostru energetic sunt prea vulnerabile pentru a antrena Republica Moldova în astfel de sancţionări, care implică costuri”, spune Popescu, menţionând că aceste costuri sunt mai greu de recuperat în cazul Republicii Moldova.

„Deciziile privind impunerea unor sancţiuni contra Federaţiei Ruse nu sunt decizii simple. Aceste decizii sunt complicate, dificile, pentru state mult mai puternice, mult mai prospere, cu mai multe alternative pentru funcţionarea economiei acestor state decât Republica Moldova”, a declarat Popescu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite