Republica Moldova a ratificat Acordul privind Facilitarea Comerţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a prezentat vineri, 24 iunie, directorului general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevedo, instrumentul de ratificare de către Guvernul de la Chişinău a Acordului privind Facilitarea Comerţului.

Acordul privind Facilitarea Comerţului va oferi Republicii Moldova noi oportunităţi de acces pe pieţele internaţionale, va reduce costurile de tranzacţionare, cele de optimizare a fluxului transfrontalier de mărfuri prin asigurarea unui grad sporit de siguranţă a mediului de afaceri prin implementarea măsurilor de eficientizare, transparenţă, reducere a birocraţiei şi corupţiei.

Directorul general al OMC a afirmat că Acordul deschide noi oportunităţi în ceea ce priveşte accesul la fondurile de asistenţă şi suport tehnic pentru Moldova pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii. La fel, pentru instruirea funcţionarilor vamali şi simplificării procedurilor de tranzit vamal al diferitelor produse tarifare.

Ministrul Economiei, Octavian Calmâc, consideră că ratificarea de către Republica Moldova a Acordurilor privind Achiziţiile Publice şi Facilitarea Comerţului este un semnal pentru toţi partenerii de dezvoltare privind angajamentele asumate de către autorităţile de la Chişinău.

Republica Moldova este cea de-a 84 ţară din cele 164 de state membre ale OMC care a ratificat Acordul privind Facilitarea Comerţului, informează Serviciul de Comunicare şi Relaţii Publice al Ministerului Economiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite