Renato Usatîi: Ion Ceban va părăsi PSRM şi se va alătura altui partid

0
0
Renato Usatii FOTO IPN
Renato Usatii FOTO IPN

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, anticipează că în scurt timp, primarul de Chişinău, Ion Ceban, se va alătura unui partid de centru-dreapta din Republica Moldova şi va participa la alegerile parlamentare anticipate. Usatîi a evitat să spună despre ce partid este vorba, însă a menţionat că Ceban se va disocia complet de formaţiunea condusă de Igor Dodon, notează IPN.

Deşi, oficial, nu este parte a PSRM, primarul de Chişinău, Ion Ceban i-a făcut campanie lui Igor Dodon la prezidenţiale şi s-a remarcat în repetate rânduri la şedinţele PSRM. În scurt timp, potrivit liderului Partidului Nostru, Ion Ceban, se va distanţa complet de Partidul Socialiştilor şi se va alătura unei formaţiuni politice deja existente în Republica Moldova.

„Vă asigur că în două săptămâni Ion Ceban va declara că merge în fruntea unui partid la alegerile parlamentare anticipate, va fi un partid de centru-dreapta. Va fi un partid deja înregistrat, pentru că acum nu mai ai timp să-ţi creezi partid, dacă participi la alegeri”, a spus Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Potrivit lui Usatîi, în Republica Moldova s-ar fi creat mai multe partide menite să disipeze electoratul formaţiunilor mari de pe scena politică. Iar partidul politic „Ai Noştri”, ar fi fost creat intenţionat pentru a rupe voturile Partidului Nostru.

„Ion Chicu e cu partid separat. Mariana Durleşteanu, din toate declaraţiile din ultima perioadă, este clar că va merge într-un partid existent sau va apărea în fruntea unei formaţiuni. Dodon a început să pregătească spoileri, Partidul „Ai Noştri” este gândit pentru a ne fura din electorat, pentru că iniţialele tot sunt PN, ca oamenii să confunde cele două partide” a spus Renato Usatîi.

Potrivit decretului semnat de preşedintele Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate urmează să fie organizate la data de 11 iulie.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite