Renato Usatîi afirmă că Ion Ceban ar putea fi exclus din campania electorală, urmare a unei înţelegeri dintre Dodon şi Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că socialistul Ion Ceban, unul dintre favoriţii cursei electorale, ar putea fi exclus din campania electorală pentru funcţia de primar de Chişinău, în rezultatul unei înţelegeri dintre Igor Dodon şi preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Renato Usatîi a afirmat, într-o postare video pe Facebook, că Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon aveau din start o înţelegere ca socialiştii să le ofere democraţilor şefia Capitalei, prin a-i permite Silviei Radu să câştige alegerile locale. În schimb, democraţii urmau să le ofere socialiştilor Primăria Bălţi.

Potrivit lui Usatîi, şeful statului a înţeles că nu are şanse de victorie la Bălţi, pe motiv că reprezentantul „Partidului Nostru” îl depăşeşte în sondaje pe cel al socialiştilor.

În acest sens, preşedintele ţării ar fi ajuns la un acord cu Vlad Plahotniuc ca liderul PDM să-i scoată din cursă pe ambii candidaţi din ambele municipii, din cauză că victimizarea nu ar scădea atât de mult din reitingul PSRM, precum ar scădea în cazul unui eşec al socialiştilor atât în alegerile din Chişinău, cât şi în cele din Bălţi.

Renato Usatîi a subliniat că Ion Ceban ar putea fi exclus din campanie după modelul Reghinei Apostolova, care a fost scoasă din cursă după ce preşedintele executiv al PUN, Anatol Şalaru, a făcut o sesizare la CEC, prin care informa că Apostolova ar fi folosit în campanie bani proveniţi din Rusia.

„Anatol Şalaru, la comanda lui Vlad Plahotniuc, a solicitat excluderea din campanie a lui Ion Ceban”, a comunicat Usatîi.

Potrivit deschide.md, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută marţi, 15 mai, Anatol Şalaru a declarat că a depus o nouă contestaţie la CEC, afirmând că PSRM, în raportul financiar pentru alegerile electorale din R. Moldova publicat de CEC, la secţiunea „panouri electorale” indică cheltuieli în valoare de 160.473 de lei. 

Acesta susţine că este imposibil ca PSRM să fi putut achita pentru peste 100 de panouri publicitare suma de 160.473 de lei.

„Pentru 14 panouri electorale, PUN a cheltuit suma de 215 mii de lei, iar PSRM are peste 100 de panouri publicitare în Chişinău şi Bălţi şi indică suma de doar 160.473 de lei”, a spus Şalaru, solicitând excluderea lui Ion Ceban din cursa electorală.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite