Renato Usatîi admite posibilitatea unei „alianţe de compromis” cu PAS şi Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor

0
0
Renato Usatii

Liderul blocului electoral „Renato Usatîi” admite eventualitatea unei coaliţii extinse între formaţiunea sa, PAS şi blocul socialist-comunist, dar fără Igor Dodon. Renato Usatîi spune că, dacă cele trei entităţi politice se vor regăsi în viitorul Parlament, la guvernare ar trebui să participe toate şi să existe o alianţă de compromis, notează IPN.

Renato Usatâi se arată convins că PAS nu va obţine o majoritate absolută la alegerile anticipate din iulie, iar următoarea guvernare va fi una de coaliţie. Usatîi nu exclude o nouă alianţă PSRM-PAS, după modelul coaliţiei PSRM-ACUM din 2019.

„Astăzi PAS este în proporţie de 80% formată din PLDM, doar că frunzele stejarului sunt galbene. PAS poate să mai pactizeze o dată cu socialiştii. PAS nu va avea majoritate, asta e sigur. Încă nu ştiu cu cine vom face noi coaliţie, dar ştiu sigur cu cine nu vom face alianţă. Cu hoţii de miliarde şi cu cei care umbă cu kulioacele nici nu poate fi vorba despre o coaliţie”, a spus Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Renato Usatîi a precizat că ia în considerare eventualitatea unei alianţe extinse între PAS, PCRM-PSRM şi formaţiunea sa. Doar că, potrivit lui, o astfel de coaliţie ar fi posibilă numai după ce Dodon va fi retras din formaţiunea socialiştilor.

„După alegeri, ruşii îl vor scoate pe Dodon de la şefia partidului, pentru că Dodon este piatra de moară care trage formaţiunea sub apă, de asta şi a fost creat blocul cu Voronin, ca acest partid să nu se scufunde complet. Dacă vor fi doar aceste 3 formaţiuni PAS, PSRM-PCRM şi Usatîi, ideal ar fi ca fiecare să-şi ia câteva ministere şi să ne apucăm de lucru. În cazul în care doar aceste formaţiuni vor accede, la guvernare trebuie să participe toate. Dacă din PSRM va pleca Dodon, Ţârdea, şi vor rămâne oameni adecvaţi, putem munci împreună”, a mai spus Renato Usatîi.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Blocul Electoral „Renato Usatîi” va fi pe buletinul de vot cu numărul 3. Potrivit legii, pragul de accedere în Parlament pentru blocurile electorale este de 7%.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri