Regim mai lejer de sărbători pentru deţinuţii din închisorile Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada sărbătorilor de iarnă, deţinuţii din penitenciarele din ţară vor avea un regim mai lejer. Astfel, pe 31 decembrie, 1 şi 7 ianuarie, deţinuţii vor avea un meniu de sărbătoare şi vor participa la activităţi artistice, transmite IPN.

Ofiţerul de presă a Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Ana Botez, a declarat că, dacă în zilele obişnuite stingerea are loc la ora 22.00, în perioada sărbătorilor aceasta se va efectua cu o oră mai târziu. De asemenea, deţinuţii care au un regim comun, vor avea posibilitatea să-şi pregătească masa de sărbătoare în funcţie de produsele pe care le-au primit de la cei de acasă. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, deţinuţii şi-au amenajat celule şi sectoarele unde au loc întrevederile cu apropiaţii.

Din penitenciare, în perioada sărbătorilor, nu vor lipsi activităţile artistice. Astfel, deţinuţii mai activi compun, tradiţional, urături şi merg să colinde membrii administraţiei. De Crăciun, în toate penitenciarele din ţară, preoţii capelani ai sistemului penitenciar vor desfăşura slujbe pentru deţinuţi.

Potrivit datelor DIP, în cele 17 penitenciare din Republica Moldova sunt peste 8 mii de deţinuţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite