Reacţia preşedintelui CNI, Anatolie Donciu, la cererea lui Andrian Candu de a-şi prezenta demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei Naţionale pentru Integritate, Anatolie Donciu, susţine că nu există nici un temei real pentru a-şi da demisia, aşa cum i-a cerut preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Donciu afirmă că nu a încălcat legislaţia Republicii Moldova.

Anatolie Donciu crede că declaraţia lui Candu a fost făcută din motive mai mult politice legată de reformarea şi reorganizarea CNI, care este „o instituţie foarte importantă pentru ţară pe segmentul prevenirii corupţiei”. Şeful CNI a făcut aceste declaraţii după Conferinţa Naţionala Anticorupţie organizată de  Institutul de Politici şi Reforme Europene (IPRE).

„În cazul Gofman nu am participat la vot şi nu poate fi vorba de interese. Nu am încălcat legea. Gofman a fost demis în legătură cu încălcarea regimului juridic al declarării veniturilor şi proprietăţilor. Nu pot face declaraţii la subtilităţi, dar ştiu bine că în septembrie 2014 eu am pledat pentru reorganizarea CNI, care trebuie reformată şi depolitizată”, a declarat Donciu jurnaliştilor.

Preşedintele Comisiei Naţionale de Integritate, Anatolie Donciu, l-ar fi ajutat pe fostul şef adjunct al Serviciului Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (SPCB) din cadrul CNA, Mihail Gofman, să-şi ascundă o parte din avere în valoare de zeci de milioane de lei. O comisie specială a Parlamentului a constatat că Donciu ar fi ignorat faptul că Gofman nu şi-a inclus o parte din bunuri şi imobile în declaraţia de avere.

Amintim că Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, i-a cerut lui Donciu să demisioneze din funcţia de director al CNI. Solicitarea şefului Legislativului a fost făcută în contextul în care au fost constatate nereguli la declaraţiile de venit şi avere depuse de către membrii CNI.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite