Putin va răzbuna avionul prăbuşit în Sinai cu noi lovituri aeriene asupra Statului Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul federal rus de securitate (FSB) afirmă că aeronava rusă care zbura pe ruta Sankt-Petersburg - Sharm el-Sheikh  s-a prăbuşit în peninsula egipteană Sinai din cauza unui atac terorist. Avionul s-a dezintegrat în aer din cauza unei bombe cu echivalentul a unui kilogram de trotil.

Aleksandr Bortnikov, directorul servicului de securitate al Federaţiei Ruse, i-a raportat lui Vladimir Putin că avionul care transporta 224 de persoane deasupra peninsulei Sinai a fost doborât în urma unui „atac terorist”. „Putem spune fără echivoc că a fost un atac terorist”, a declarat Bortnikov, citând experţi potrivit cărora avionul s-a dezintegrat în aer din cauza unei bombe cu echivalentul unui kilogram de trotil.

Vladimir Putin a declarat că Rusia se va răzbuna prin aplicarea mai multor lovituri aeriene asupra poziţiilor Statului Islamic din Siria.

„Aviaţia noastră trebuie să lucreze în continuare în Siria. Loviturile noastre trebuie intensificate, astfel ca atacatorii să înţeleagă că răzbunarea este inevitabilă”, a declarat Putin luni seara.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite