Putin a venit la vot fără soţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În anul 2010, Putin mai apărea în public cu soţia Ludmila
În anul 2010, Putin mai apărea în public cu soţia Ludmila

Premierul rus a declarat că speră ca partidul Rusia Unită va obţine un rezultat bun.

Vladimir Putin premierul Federaţiei Ruse a venit la secţia de votare singur, dar într- bună dispoziţie, potrivit RIA Novosti. Fiind întrebat ce aşteaptă de la alegeri, acesta a declarat „Un rezultat bun pentru Rusia Unită". Totodată, şeful Executivului rus s-a arătat încrezut că prezenţa la vot va fi mai mare decât la precedentele alegeri.

Andrei Kolesnikov, corespondent al cotidianului Kommersant la întrebat în glumă „Pentru cine aţi stricat buletinul?". „Eu nu am stricat", a răspuns serios liderul rus, după care le-a urat tuturor o zi bună.

De căteva luni de zile premierul rus nu mai apare în public cu soţia sa Ludmila, iar în presă circulă zvonuri că Putin ar avea copil cu Alina Kabaeva, fostă campioană olimpică la gimnastică ritmică.

În total, la alegerile parlamentare de astăzi din Federaţia Rusă sunt aşteptaţi la urne 110 milioane de cetăţeni, dintre care două milioane se află în afara graniţelor.

La scrutin participă şapte partide, doar patru dintre ele fiind cotate cu şanse să intre în viitoarea Dumă de stat, camera inferioară a parlamentului rus, a cărei structură nu va suferi modificări majore, după cum relevă sondajele de opinie. Partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unită, se va menţine pe primul loc, dar îşi va pierde majoritatea constituţională de două treimi şi nu va putea adopta legi organice fără sprijinul altor formaţiuni. La scrutinul precedent, din 2007, partidul a obţinut 315 mandate de deputat din totalul celor 450, iar acum, potrivit sondajelor, va obţine 253 (53%), ceea ce indică şi o erodare a popularităţii lui Vladimir Putin.

De asemenea, vor accede în forul legislativ rus Partidul Comunist, Partidul Liberal-Democrat şi Rusia Justă. Alte trei formaţiuni nu au făcut parte din parlament şi, potrivit sondajelor, nici la alegerile de duminică nu vor depăşi pragul electoral de 7%. Este vorba de Iabloko, Cauza Dreaptă, Patrioţii Rusiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite