Prognoza valutară Risc major de depreciere a euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Simon Derrick: „Problemele pe care le are zona euro vor favoriza aprecierea dolarului"
Simon Derrick: „Problemele pe care le are zona euro vor favoriza aprecierea dolarului"

Moneda europeană are şanse mari să scadă în săptămâna curentă, ca urmare a faptului că în bugetul Greciei a mai fost depistată o gaură de 15 miliarde de euro, iar negocierile privind semnarea unui acord cu creditorii privaţi privind restructurarea uriaşei datorii.

În bugetul Greciei a mai fost depistată o gaură de 15 miliarde de euro. Aceasta complică şi mai mult discuţiile în cadrul troicii FMI-BCE-CE privind acordarea unei noi asistenţe Greciei. De asemenea autorităţile de la Atena nu au reuşit să ajungă la o înţelegere cu creditorii privaţi privind restructurarea uriaşei datorii. În aceste condiţii moneda europeană s-ar putea deprecia, susţine Sveatoslav Mihalache, expert financiar la Financial Brains. Nivelurile de suport sunt 1,293 dolari şi 1,263 dolari. Expertul nu recomandă cumpărarea de euro la un curs mai sus de 1,293 dolari.

Nivelul de rezistenţă este de 1,328 dolari, la care se poate de vândut euro.

Pe piaţa internă dolarul continuă să se aprecieze, iar direcţia este de 12,30-12,40 lei. Astăzi la casele de schimb valutar dolarul se tranzacţionează la un curs mai mare de 12 lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite