PROGNOZA VALUTARĂ Leul ar putea să se aprecieze faţă de dolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Euro atinge maximul în raport cu dolarul pentru ultimele săptămâni.
Euro atinge maximul în raport cu dolarul pentru ultimele săptămâni.

Deprecierea monedei americane de la finele săptămânii trecute s-a datorat atât fixării profitului de către investitori, cât şi de o serie de noutăţi macrostatistice negative din SUA, care iau dezămăgit pe jucătorii de pe piaţă, susţine Sveatoslav Mihalache, expert financiar la Financial Brains.

Vineri, 16 martie, s-a înregistrat o scădere a cotaţiei dolarului pe pieţele internaţionale. Deprecierea s-a datorat atât fixării profitului de către investitori, cât şi de o serie de noutăţi macrostatistice negative din SUA, care iau dezămăgit pe jucătorii depe piaţă.

Nivelurile de rezistenţă de 1,329 şi 1,333 dolari pot fi folosite însă pentru vânzarea de euro. Nivelurile de suport ale monedei europene sunt situate la 1,3085 şi 1,302 dolari.

Sveatoslav Mihalache, expert financiar la Financial Brains spune că pe piaţa internă în următoarele săptămâni va exista o presiune asupra cotaţiei monedei americane. Trecerea barierei de 11,75 lei ar putea provoca o depreciere până la 11,55 lei pentru un dolar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite