Profit de 300 de milioane de lei pentru cea mai mare companie energetică din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ 75% din energia electrică este procurată din Ucraina și de la Centrala de la Cuciurgan
Aproximativ 75% din energia electrică este procurată din Ucraina și de la Centrala de la Cuciurgan

Gas Natural Fenosa a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 19 milioane de euro (300 de milioane de lei), în creştere cu 12% faţă de cel din perioada similară a anului trecut.

Grupul spaniol Gas Natural Fenosa, cea mai mare companie de distribuţie a energiei electrice din Republica Moldova, anunţă o creştere cu 24,3% a veniturilor din vânzări, de la 144 de milioane de euro în nouă luni ale anului 2011 la 179 de milioane de euro (2,83 miliarde de lei)în aceeaşi perioadă a acestui an.

Saltul atât de semnificativ al vânzărilor se datorează în special scumpirii curentului electric. Astfel cheltuielile de procurare a energiei s-au majorat în această perioadă cu 26,4%.

Potrivit raportului grupului Gas Natural Fenosa în nouă luni ale 2012 livrările de curent electric au crescut cu 4,1%, iar numărul consumatorilor a ajuns la 829.000.

În aceeaşi perioadă pierderile de energie electrică s-au redus cu 7,7% până la 12%. Gas Natural Fenosa deţine o cotă de 70-75% din piaţa de distribuţie a energiei electrice din Republica Moldova. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite