Procurorii au deschis dosar penal pe cazul mansardei incendiate din sectorul Botanica al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
28 de familii au rămas pe drumuri după incendiul din după-amiaza zilei de 1 mai Foto: Andrei Rizescu
28 de familii au rămas pe drumuri după incendiul din după-amiaza zilei de 1 mai Foto: Andrei Rizescu

Cazul e cercetat pentru distrugerea intenţionată a bunurilor şi executarea construcţiilor fără a ţine cont de standardele de calitate.

Cazul mansardei cu 28 de apartamente de pe strada Independenţei 10/2 din Chişinău distrusă în urma unui incendiu, pe 1 mai, a ajuns în atenţie anchetatorilor de la Ministerul Afacerilor Interne, care au deschis un dosar penal pentru distrugerea intenţionată a bunurilor şi executarea construcţiilor fără a ţine cont de standardele de calitate. 

Incidentul este investigat de un grup de urmărire penală format din procurori şi ofiţeri de la Interne, care vor cerceta cauzele izbucnirii incendiului, precum şi neglijenţa factorilor de decizie responsabili de calitatea în construcţii şi asigurarea securităţii antiincendiu a imobilelor. 

Persoanele care vor fi găsite vinovate de producerea incendiului şi de darea în folosinţă a mansardei prost construite riscă până la 5 ani de închisoare şi amenzi cumulate în valoare de până la 80.000 de lei. 

FOTO Sinistraţii, la mila oamenilor. Mansarda din Chişinău care-a fost distrusă de flăcări va fi reconstruită cu bani din donaţii

Mansarda cu 28 de apartamente mistuită de flăcări săptămâna trecută ar putea fi reconstruită cu bani din donaţiile pe care le va strânge pretura sectorului Botanica. Autorităţile nu au anunţat alte soluţii şi caută vinovaţii de tragedie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite