Procuratura s-a autosesizat privind înstrăinarea terenului de lângă magazinul UNIC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Robu
Dumitru Robu

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus verificarea legalităţii deciziei de înstrăinare a terenului de la centrul comercial „UNIC”. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanţii mass-media.

Potrivit Marianei Cherpec, procurorul general s-a autosesizat în baza materialelor apărute în presă. La această etapă nu există vreo sesizare în acest sens. Totodată, procurorul general urmează să decidă cine va fi procurorul şi procuratura care se va ocupa de caz, conform competenţelor.

Consilierii Partidului Socialiştilor şi cei din Platforma DA în consiliul municipal Chişinău au votat joi, vinderea unui teren de 1,29 hectare din adiacentul magazinului UNIC la preţ de 2,7 milioane de lei, în timp ce preţul de piaţă este de cel puţin 40 de milioane.

Decizia a fost criticată de  conducerea Platformei DA. Preşedintele interimar Dinu Plîngău a considerat oportună demisia consilierilor municipali responsabili de domeniul funciar. Potrivit lui, decizia nu a fost consultată cu forurile statutare ale partidului şi nu reprezintă voinţa sau poziţia întregului partid. El a scris pe Facebook că va solicita convocare urgentă a Consiliului Naţional Politic pentru a pune în discuţie retragerea sprijinului politic a consilierilor municipali din partea Platformei DA, responsabili de domeniul funciar pentru prejudicii aduse imaginii partidului şi pentru decizii unilaterale care nu au fost discutate la partid. Situaţia per ansamblu, atât poziţia Fracţiunii Platformei DA din CMC, cât şi această postare urmează a fi analizată conform procedurilor statutare de către Comisia de Etică şi Disciplină a partidului.

Şi colegii din Partidul Acţiune şi Solidaritate au considerat decizia respectivă drept abuzivă şi ilegală. Într-un comunicat de presă, PAS menţionează că ceea ce s-a întâmplat joi la şedinţa Consiliului municipal Chişinău a demonstrat încă odată că fracţiunea PSRM şi Platforma DA sunt implicate în jocuri murdare şi prejudiciază bugetul municipiului Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite