Procuratura Generală dezminte acuzaţiile Maiei Sandu că ar fi deschis un dosar penal pe numele ei: „Informaţii false”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Procuratura Generală a emis miercuri, 26 octombrie, un comunicat de presă prin care dezminte acuzaţiile candidatului comun al PAS, PLDM şi PPDA la funcţia de preşedinte al ţării, Maia Sandu, care afirmă că procurorii i-au deschis un dosar penal pe cazul achiziţiilor camerelor de supraveghere pentru BAC.

„Procuratura dezminte informaţiile false, lansate de unii actori electorali

Procuratura Generală infirmă faptul deschiderii sau redeschiderii unei cauze penale pe numele Maiei Sandu sau a unor oficiali din cadrul Ministerului Educaţiei. Sunt informaţii false şi ne exprimăm dezaprobarea totală faţă de modul în care se încearcă, din nou, manipularea opiniei publice.

În acest context, Procuratura revine cu apelul lansat şi anterior către persoanele angajate în cursa electorală, să nu opereze cu informaţii false vizînd activitatea instituţiei”, se arată în comunicatul PG.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate de Maia Sandu cu tema „Dosarul penal redeschis de Procuratura Generală-culmea inventivităţii guvernării actuale în tehnologii electorale”, politicianul a declarat că procurorii i-au deschis un dosar penal.

„Astăzi am aflat din presă că pe cazul achiziţiei de camere de supraveghere care au fost folosite în ultimii patru ani de zile la examenele de bacalaureat a fost deshis un nou dosar penal, de data aceasta pe factorii de decizie ai Ministerului Educaţiei din acea perioadă, asta înseamnă pe numele Maia Sandu”, a subliniat liderul PAS.

Preşedintele PAS a menţionat că procurorii nu au anunţat-o despre existenţa unui dosar penal pe numele ei. Totodată, ea a oferit mai multe detalii care demonstrează că procesul de achiziţie a camerelor de supraveghere a fost legal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite