Procuratura a refuzat pornirea urmăririi penale pe numele lui Plahotniuc pentru faptul uzurpării puterii de stat, în baza denunţului lui Andrei Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procuratura Generală a examinat denunţul lui Andrei Năstase, înregistrat pe 20 iunie, şi a emis ordonanţă de refuz în pornirea urmăririi penale pe motiv că nu există fapta infracţiunii de „uzurpare a puterii de stat”.

Potrivit Procuraturii Generale, respectiva hotărâre a fost adoptată în rezultatul analizei circumstanţelor faptice, aprecierea probelor administrate, fiind bazată pe raţionamentele de ordin juridic.

Despre hotărârea adoptată, instituţia a înştiinţat autorul denunţului, în modul stabilit de lege, fiindu-i explicat modul şi termenul de contestare

Ministrul de Interne al Republicii Moldova, Andrei Năstase, a semnat un denunţ pe numele liderului PDM, Vlad Plahotniuc, dar şi pe numele judecătorilor Curţii Constituţionale (CCM), pe care îi acuză de uzurparea puterii de stat şi solicită Procuraturii Generale să investigheze acest caz.

Andrei Năstase consideră că, prin deciziile CCM din 7-9 iunie, magistraţii, încălcând Constituţia, au încercat să-l menţină pe Vlad Plahotniuc „abuziv la putere”, precum şi de a asigura „o legalitate aşa-zisului guvern condus de Filip Pavel”.

Andrei Năstase a solicitat ridicarea imunităţii parlamentare a lui Vlad Plahotniuc şi iniţierea urmării penale atât pe numele democratului, cât şi pe numele judecătorilor CCM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite