Maia Sandu şi comisarul Johannes Hahn au semnat trei acorduri de finanţare pentru Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Premierul Maia Sandu a avut o întrevedere miercuri, 25 iulie, cu Johannes Hahn, comisar European pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere. În cadrul întâlnirii a fost semnate trei acorduri de finanţare pentru Republica Moldova, cu o valoare totală de 40,25 milioane de euro, bani ce ar trebui să contribuie la dezvoltarea ţării şi la apropierea Moldovei de Uniunea Europeană.

După semnarea celor 3 acorduri de finanţare, premierul Sandu şi comisarul Hahn au susţinut o conferinţă de presă la care au prezentat beneficiile acordării acestei finanţări şi au accentuat necesitatea continuării reformelor iniţiate de actualul Guvern.

„Astăzi, am semnat trei acorduri de finanţare din partea UE în domenii extrem de importante pentru Republica Moldova. Primul dintre acestea se referă la consolidarea statului de drept şi a mecanismelor anticorupţie. Cel de-al doilea Acord prevede susţinerea economică a anumitor regiuni din Republica Moldova, în special îmbunătăţirea mediului de afaceri local şi a accesului la servicii publice. Cel de-al treilea Acord are ca obiectiv general sprijinul Moldovei pentru participarea în diverse programe ale UE, în special pe dimensiunea socială şi cu accent pe implicarea femeilor”, a punctat Maia Sandu.  

Comisarul european Johannes Hahn a încurajat autorităţile de la Chişinău în promovarea reformelor şi a subliniat că UE va susţine în continuare acţiunile orientate spre consolidarea democraţiei şi a statului de drept.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite