Procesarea de ouă nu este o afacere  profitabilă în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Republica Moldova nu există companii care procesează ouă, deoarece aceasta nu este rezonabil când ouăle costă scump în stare proaspătă. Informaţia a fost comunicată de către Vitalie Ciobanu, şeful Direcţiei politici de piaţă în sectorul zootehnic din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Vitalie Ciobanu a remarcat pentru IPN că în Moldova ouăle sunt făcute praf doar când preţul lor este de cinci lei, adică foarte mic. „Nu sunt competitive pe piaţă ouăle procesate. Producătorii nici nu sunt interesaţi să le proceseze, dacă preţul lor în stare proaspătă este mare“, a specificat şeful de la Ministerul Agriculturii.

Pentru a putea produce ouă procesate, companiile producătoare au nevoie de investiţii mari în tehnologii moderne. „Avem câteva companii care procesează ouăle atunci, când acestea au preţul foarte mic, dar care se ocupă special de aceasta nu avem. Echipamentul lor este foarte vechi“, a mai spus Vitalie Ciobanu.

Într-o vizită recentă la Chişinău, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, a declarat că urmează ca Moldova să fie introdusă pe lista statelor care vor putea exporta în UE ouă procesate. Vitalie Ciobanu susţine că pentru a realiza acest obiectiv, companiile producătoare de ouă din Moldova trebuie să investească mult în tehnică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite