Procedura de alegere a președinților de raioane, modificată de parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova

În proiectul de lege votat în prima lectură se arată că la prima şedinţă a Consiliului Raional vor fi create fracţiunile, alianţele, blocurile și vor fi stabilite comisiile permanente. Abia la a doua şedinţă, care poate fi convocată la cererea a minim o treime din consilieri, urmează să fie ales şi preşedintele raionului.

În curând președinții de raioane vor fi aleși în mod obligatoriu prin două ședințe ale consiliului raional și nu printr-una singură, ca până acum. Proiectul de lege care include această prevedere a fost votat astăzi în prima lectură, de către parlamentari, relevă Info-Prim Neo.

Totodată la prima şedinţă vor fi create fracţiunile, alianţele, blocurile și vor fi stabilite comisiile permanente. Abia la a doua şedinţă, care poate fi convocată la cererea a minim o treime din consilieri, urmează să fie ales şi preşedintele raionului.

Deputatul PLDM Anatol Dimitriu, autorul acestui proiect, a precizat că prin demersul său legislativ urmărește evitarea conflictelor de legalitate în urma alegerii preşedintelui de raion.

Proiectul nu a fost susținut de comuniști, care au declarată că are drept scop tergiversarea alegerilor din raioane.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite