Primarul unui sat de lângă Chişinău a fost aruncat după gratii pentru delapidări imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edilul a fost condamnat la şase ani şi jumătate de detenţie Foto: Adevărul
Edilul a fost condamnat la şase ani şi jumătate de detenţie Foto: Adevărul

În urmă cu aproximativ nouă ani, primarul din satul Cruzeşti, din Chişinău, şi-a trecut în proprietate un teren intravilan de 0,1223 de hectare din domeniul public.

Primarul satului Cruzeşti din Chişinău a fost condamnat la închisoare pentru abuz în serviciu, fals în acte publice şi depăşirea atribuţiilor de lucru. Potrivit procurorilor, între 2003 şi 2004, edilul din Cruzeşti şi-a pus deoparte un teren de 0,1223 hectare din domeniul public, fără să mai încheie un contract de vânzare-cumpărare şi fără să achite taxa aferentă la buget. Ulterior a înregistrat acest lot pe numele lui, cauzând un prejudiciu de 24.747 lei.

Tot în acea perioadă, primarul a făcut abuz de funcţia pe care o deţinea, falsificând decizia consiliului local, prin care fiicei sale i-a fost alocat ilegal un teren intravilan de 0,1 hectare. Procurorii îl mai învinuiesc şi pentru faptul că în 2006 a înregistrat o căsătorie fictivă între fiica lui şi vărul acesteia, pentru a justifica acordarea ilegală a terenului.

În urmă cu patru ani, primarul a fost amendat cu 5.000 de lei pentru aceste fapte, însă procurorul care a instrumentat cazul a solicitat o condamnare de 8 ani şi 2 luni de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa funcţii publice timp de 4 ani. 

După ce Curtea de Apel Chişinău a dispus încetarea acestui proces, în mai 2011 primarul din Cruzeşti a fost condamnat doar pentru abus de serviciu şi a avut de plătit o amendă de 10.000 de lei. Dosarul a fost redeschis, iar edilul pus pe afaceri imobiliare are de ispăşit acum 6 ani şi 6 luni de puşcărie, cu privarea dreptului de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de 3 ani şi 6 luni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite